Zo maak je je tv-scherm in vier eenvoudige stappen schoon

Zo maak je je tv-scherm in vier eenvoudige stappen schoon

Uw tv heeft een tweede portie gekregen van wat u als avondeten had, of de kat heeft lange haren achtergelaten na het vrijen met uw favoriete sitcom-personage. Het leven gebeurt nu eenmaal, en onze tv-schermen zitten vaak midden in de actie. Gelukkig is er, ongeacht de rommel, een snelle en eenvoudige manier om het scherm van uw TV weer in zijn volle glorie te herstellen – er is geen speciale apparatuur voor nodig.

TV-schermen: Een snelle inleiding

LCD- en qled TV’s hebben dunne, flexibele materialen die gemakkelijk kunnen worden beschadigd, vooral door schurende chemicaliën. Windex is een no-no, tenzij u een antieke TV heeft met een glazen scherm.

U moet er ook voor zorgen dat u geen vloeistof rechtstreeks op uw TV spuit. Dit kan het scherm beschadigen of zelfs brand veroorzaken.

Voordat u begint met schoonmaken, is het misschien een goed idee om de specifieke gebruikershandleiding van uw tv door te nemen, zodat u niet per ongeluk uw garantie ongeldig maakt.

Als u uw handleiding kwijt bent, hoeft u zich geen zorgen te maken: u kunt deze bijna altijd online vinden. Zoek eerst het modelnummer van uw tv, dat op een sticker op de achterkant van uw tv moet staan. Voer vervolgens een Google-zoekopdracht uit op dat modelnummer samen met de term “gebruikershandleiding”. U zou de handleiding als PDF moeten kunnen downloaden.

Wat u nodig hebt om uw TV beeldscherm schoonmaken
Microvezel of droge zachte doek

  • Een halve theelepel afwasmiddel
  • Een kwart kopje water
  • Kom
  • Spuitfles

Hoe maakt u uw TV-scherm schoon in 4 eenvoudige stappen

Stap 1: Zet uw TV uit

Voordat u begint met schoonmaken, kunt u het beste de tv uitzetten. Zo kunt u zien waar het stof en vuil zich hebben opgehoopt en krijgt uw tv de kans om af te koelen. (Warme of hete schermen zijn moeilijker schoon te maken).

Stap 2: Veeg af met een droge doek

Wrijf met een zachte, pluisvrije doek voorzichtig in een cirkelvormige beweging over uw scherm om stof, vuil of pluizen te verwijderen. Het “voorzichtig” gedeelte is vooral belangrijk – als u te hard schrobt, kunnen de vloeibare kristallen in uw flatscreen-tv scheef gaan staan of doorbranden.

Wat u ook doet, gebruik geen papieren doekjes. Die kunnen krassen op het scherm veroorzaken en resten achterlaten.

Stap 3: Probeer een natte doek voor hardnekkigere vlekken

Soms vereisen vlekken iets meer TLC. Als u vettige vlekken wilt verwijderen en het droge doekje volstaat niet, probeer dan een vochtig, pluisvrij doekje. Spuit het water rechtstreeks op het doekje, niet op het tv-scherm, en veeg vervolgens met zachte ronddraaiende bewegingen.

Stap 4: probeer het eens met afwasmiddel

Als uw tv is besmeurd met voedsel (dat gebeurt!), kunt u proberen uw eigen schermreinigingsoplossing te gebruiken. Voeg een druppel zeep toe aan een kwart kopje water, meng het en breng het aan op een zachte doek. Veeg de vlek voorzichtig weg en veeg het oppervlak vervolgens opnieuw schoon met een droge microvezeldoek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *