Tekenen van een giftige werkcultuur en hoe deze te verhelpen

Tekenen van een giftige werkcultuur en hoe deze te verhelpen

Door van een giftige naar een gezonde werkcultuur te gaan, kunt u het moreel en de retentie van uw werknemers verbeteren en de reputatie van uw bedrijf een boost geven.

Wat is een Giftige Werkcultuur?

Een giftige werkcultuur is op één niveau institutioneel-centrisch; beleid en procedures zijn ontworpen met het oog op het bedrijf, niet op de werknemers.

Giftige werkcultuur

Een afwezigheid van kernwaarden

Het probleem: Misschien wel het meest verontrustende teken van een slechte bedrijfscultuur is een gebrek aan kernwaarden. Deze zijn de drijvende kracht van een organisatie – het ontbreken van kernwaarden betekent dat uw cultuur zich waarschijnlijk zal ontwikkelen zonder enig gevoel van richting. Ongewenste subculturen zullen zich vormen en het succes van uw bedrijf ondermijnen.

De oplossing: Stel een lijst van kernwaarden op en publiceer deze. Dit moet de vaste lijst van idealen zijn die echt belangrijk zijn voor uw team en die u zullen helpen uw doelen te bereiken. Zorg ervoor dat C-suite leidinggevenden, HR-vertegenwoordigers en langetermijnwerknemers op één lijn zitten wat betreft de kernwaarden, voordat u ze promoot bij de rest van het team.

Managers volgen de kernwaarden niet

Het Probleem: Werknemers kijken naar managers voor richting. Als het senior en middle management zich niet houden aan de kernwaarden die u hebt vastgesteld, zullen werknemers dit voorbeeld volgen. Erger nog, ze zullen de leiding beginnen te wantrouwen omdat ze managers vrijstellen van de kantoorregels.

De oplossing: Geef het goede voorbeeld en houd iedereen verantwoordelijk. Kernwaarden zijn belangrijk voor uw cultuur en uw succes als organisatie, dus zorg ervoor dat ze worden nageleefd door elk lid van uw team. Door alle werknemers aan dezelfde normen te houden, bevordert u een open cultuur gebaseerd op gelijkwaardigheid.

Roddel op kantoor viert hoogtij

Het probleem: Het was al niet cool op de middelbare school, en het is zeker niet gepast op kantoor. Roddelen leidt tot ongewenste kliekjes die uw personeel verdelen, werknemers tegen elkaar opzetten en een cultuur van wantrouwen creëren.

De oplossing: Als u merkt dat de geruchtenmolen vaker wel dan niet draait, pakt u de situatie meteen aan. Probeer de personen te identificeren die er het vaakst bij betrokken lijken te zijn en spreek ze één-op-één aan.

Teams hebben een hoog verloop

Het probleem: Een hoog verloop is bijna altijd een gegarandeerd teken van een giftige bedrijfscultuur. Niet alleen zal een slechte cultuur werknemers wegjagen, het zal ook werkzoekenden afschrikken om uw organisatie serieus te nemen.

De oplossing: Het is tijd om uw bedrijfscultuurstrategie te verdubbelen. Maar om dat te doen, moet u eerst de kern van het probleem begrijpen. Vraag werknemers tijdens exitgesprekken naar hun redenen om weg te gaan. Probeer te begrijpen wat hen frustreerde aan uw cultuur en welke aspecten zij moeilijk konden loslaten.

Onvriendelijke concurrentie

Er heerst een cultuur van onvriendelijke concurrentie

Het probleem: Gezonde concurrentie is goed voor het bedrijf. Het motiveert werknemers en moedigt uitstekende prestaties aan, wat uw bedrijf kan helpen groeien. Maar als concurrentie het middelpunt van uw cultuur is, zal dat vijandigheid tussen werknemers kweken.

De oplossing: Als u ziet dat individuen sterk met elkaar concurreren, hecht u misschien te veel waarde aan prestaties. Natuurlijk wil je dat je team bestaat uit top performers, maar je wil ook dat je team vol is, punt. Individuen tegen elkaar uitspelen zal werknemers frustreren en hun waarde als individu ondermijnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *