Hier is de juiste manier om ingegroeide haren en scheerbultjes te voorkomen

Krijg de irritatievrije scheerroutine en de techniek om zelf ingegroeide haren te verwijderen. Huidverzorging kan een hobbelige rit zijn. Alsof het nog niet genoeg werk is om acne te bestrijden, moet je je ook nog zorgen maken over hoe je ingegroeide haren en scheerbultjes kunt voorkomen. Deze bultjes ontstaan doordat haarzakjes in elkaar krullen en onder het huidoppervlak vast komen te zitten. Ze kunnen overal op het lichaam voorkomen, maar de meeste mannen hebben er last van in hun gezicht en hals. Ze staan medisch bekend als pseudofolliculitis barbae, als je een Dr. House vibe aan je ochtendroutine wilt toevoegen. Maar ze zijn niet zomaar een feit – je scheerroutine verbeteren zou voldoende moeten zijn om ze te voorkomen. Als ze er al zijn, zijn er manieren om de pijn te verminderen terwijl ze genezen, of je er nu één hebt of 100. En in het geval van ernstige, hardnekkige ingroeien zijn er ook manieren waarop je kunt proberen de vastzittende haartjes zelf te verwijderen. Je moet echter ook weten wanneer dat een taak is die je beter aan de dermatoloog kunt overlaten – een doe-het-zelf badkameroperatie kan je opzadelen met een infectie of gewoon een wond die weken of maanden nodig heeft om te genezen.

Scheerbultjes komen vaker voor bij zwarte mannen

Grof, krullend haar is veel meer geneigd zich om te draaien en ingegroeid te raken, dus scheerbultjes zijn een bijzonder lastig probleem voor veel zwarte mannen. Met het oog hierop zijn er de laatste tijd veel goede producten op de markt gekomen. Wij zijn vooral fan van Bevel, een hele lijn producten die speciaal ontworpen zijn voor de behoeften van zwart haar en een zwarte huid. De meest veilige manier om ingegroeide haren te voorkomen is natuurlijk om je helemaal niet te scheren – je baard uit te laten groeien of met een baardtrimmer wat perma-stoppels te onderhouden. Dat is een groot deel van de reden waarom een verbod op gezichtshaar op de werkplek discriminerend is.

Hoe voorkom je ingegroeide haren

De beste manier om ingegroeide haren te voorkomen is door voorzichtig te scheren met een vers, scherp scheermes.

1. Begin met een exfoliërende reiniger.

Omdat scheerbultjes worden veroorzaakt door haarzakjes die onder de huid vastzitten, is het slim om voorzichtig alle dode cellen weg te scrubben voordat je begint.

2. Scheer met een vers, scherp mesje.

Dit is het belangrijkste – scheer nooit met een bot mesje! We raden ook aan om met de groeirichting van je haar mee te scheren, vooral op plekken die gevoelig zijn voor irritatie. Veel mannen vinden dat een ouderwets veiligheidsscheermes met dubbele rand helpt om bultjes en irritatie te voorkomen. Mocht je nog opzoek zijn dan kan je de beste scheermesjes vinden op Bestenu. Het is handig dat vervangende mesjes zo goedkoop zijn dat er nooit een excuus is om geen verse te gebruiken.

3. Hydrateer en desinfecteer de huid onmiddellijk na het scheren.

Het is bijna alsof je je gezicht hebt verwond – je wilt stappen ondernemen om infectie te voorkomen en genezing te bevorderen.

Hoe behandel je scheerbultjes als ze er al zijn?

1. Gebruik een verzachtende, zachte chemische exfoliant.

Hoewel het slim is om voor het scheren een fysieke scrub te gebruiken, wil je schuren vermijden nadat er bultjes zijn ontstaan. In plaats daarvan wil je een zachte chemische exfoliant. Hoewel het woord “chemisch” een beetje agressief klinkt, werken deze producten voorzichtig om dode huid op te lossen, bacteriën te neutraliseren, de bultjes te laten leeglopen en zo de vastzittende haartjes aan te moedigen om door de huid heen te prikken. (Ze zijn ook een van de beste manieren om een heldere, stralende huid te krijgen).

2. Wees geduldig.

Net zoals je de drang moet weerstaan om een puistje te ploppen, moet je je scheerbultjes vanzelf laten genezen. En dat zuigt behoorlijk. Als je er veel hebt, lossen vele zich binnen een dag of twee vanzelf op. Het zijn de meer knoestige bultjes die je individueel moet aanpakken – degene die in je huid lijken te zijn gekropen en weigeren uit zichzelf te verdwijnen. Pas als deze uitschieters zich openbaren moet je drastische maatregelen nemen.

3. Stop met scheren, voorlopig.

Ongeacht waar deze scheerbultjes zitten, en zelfs als het een enkele bult is, moet je een tijdje stoppen met scheren – in ieder geval tot alles genezen is. Dit zou eigenlijk vanzelfsprekend moeten zijn, maar je zult de situatie alleen maar verder verergeren. Als je een fris gezicht moet houden, dan kun je zeker met uiterste voorzichtigheid om een enkele bult heen scheren, maar het is slimmer om daarvoor een elektrisch scheerapparaat te gebruiken. Omdat ze het huidoppervlak niet breken, zijn ze een inherent bultvrije manier van scheren.

4. Pas warme druk toe terwijl je wacht.

Elke dag kun je een warme druk op de bultjes uitoefenen om de huid te kalmeren en te verzachten en het haar aan te moedigen zichzelf los te laten.

Hoe verwijder je het haar zelf?

Het is dus zover gekomen. De enige manier waarop je het haar zelf moet verwijderen is als je het in de bult kunt zien – als het niet zichtbaar is, wees dan geduldig.

1. Desinfecteer eerst je pincet.

Geef ze een grondige wasbeurt met heet water en zeep.

2. Breng dan een warme druk op de huid aan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *